Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectoren

Obtain, in parametric form, the line of intersection of the planes 2x + 3y-z=1 en x+y+z=0
Deduce the standard form
Antwoord:Begin by finding any two points on the line of intersection(the resulting form is not unique)

Luuk J
Student universiteit - woensdag 28 mei 2003

Antwoord

Een mogelijke aanpak is de volgende:
Je hebt een stelsel van twee vergelijkingen met drie onbekenden. Je ziet dan, dat je een van de onbekenden vrij mag kiezen, bijvoorbeeld kies je x=p
Bijvoorbeeld met de veegmethode (Gauss, misschien ooit van gehoord) kun je y en z ook uitdrukken in p.
In dit geval krijg je:
y = 1/4 - 3/4p
z = -1/4 - 1/4p
dit levert je parametrische voorstelling van de snijlijn (in vectorvorm):
(x,y,z) = (0, 1/4, -1/4) + p·(1, -3/4, -1/4)

Anneke
woensdag 28 mei 2003

 Re: Vectoren 

©2001-2025 WisFaq