Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadratische vergelijkingen van de 1e klas

ik kan mah geen goede uitleg vinden voor de verglijkingen kunnen jullie het mij uitleggen? ik snap er niks van bijv.

x2=64

enz.

kim
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 27 mei 2003

Antwoord

In de eerste klas mag je dit soort vergelijkingen gewoon oplossen door slim te proberen! Dus... wat staat er nu eigenlijk? 'Iets' in het kwadraat is 64... dus zeg maar:
...×...=64 maar dan moet ... en ... wel hetzelfde zijn... eens kijken... 5? Nee, want 52=25.. o wacht eens... de tafel van 8! 8x8=64.. o... dus x=8. Maar er is nog een oplossing! Iets met min misschien!?

Ik hoop dat het zo lukt, anders geef je nog maar een voorbeeld.

WvR
dinsdag 27 mei 2003

©2001-2024 WisFaq