Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Simpele wiskunde

5 × 7=35
6 × 6=36
Waarom is het antwoord van 6 × 6, eentje meer dan van 5 × 7 (immers 6 wordt 5, en 6 wordt 7)?
Dit zijn willekeurige getallen, je kunt ook 1 × 3 en 2 × 2 nemen, hier is het antwoord van het laatste ook eentje groter. Ook in hele grote getallen zie je dit verschijnsel.
Ik hoop dat jullie deze vraag kunnen beantwoorden.

Imp
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 juli 2001

Antwoord

Wat je wilt bewijzen is:
x(x+2) + 1 = (x+1)(x+1)
x² + 2x + 1 = x² + 2x + 1
en ja hoor x(x+2) is inderdaad altijd één kleiner dan (x+1)(x+1).

WvR
dinsdag 17 juli 2001

©2001-2024 WisFaq