Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sin(a)=sin(b)

ik weet dat voor cosinus geldt a=b+k·2p / a=-b+k·2p maar hoe met sinus? ik kan het nergens vinden, en het is niet hetzelfde want het klopt voor geen meter als ik het controleer.. of is het fout wat ik me herinner?

alvast bedankt,

leonardo

leonar
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 mei 2003

Antwoord

Teken de grafiek van de sinus. Kijk nu naar de top van de sinus, die zit bij p/2
dus dan geldt sin(x)=sin(p-x)
sin(a)=sin(b) levert dan op a=b+2kp of a=(p-b)+2kp

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zondag 25 mei 2003

©2001-2024 WisFaq