\require{AMSmath} Differentiëren Na de functie f(x)= (2x-3) * e^(3x-5) te differentiëren kom je uit opf'(x) = 2 * e^(3x-5) + (2x-3) * e^(3x-5) * 3zover snap ik t nog, maar hoe komen ze dan uiteindelijk opf'(x) = (6x-7) * e^(3x-5) ??alvast bedankt!! Camero Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 mei 2003 Antwoord Er staat: 2·e3x-5+ 3·(2x-3)·e3x-5Zet e3x-5 voor de haakjes:= e3x-5·(2 + 3·(2x-3))= e3x-5·(2+6x-9)=e3x-5·(6x-7) Koen zondag 25 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Na de functie f(x)= (2x-3) * e^(3x-5) te differentiëren kom je uit opf'(x) = 2 * e^(3x-5) + (2x-3) * e^(3x-5) * 3zover snap ik t nog, maar hoe komen ze dan uiteindelijk opf'(x) = (6x-7) * e^(3x-5) ??alvast bedankt!! Camero Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 mei 2003
Camero Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 mei 2003
Er staat: 2·e3x-5+ 3·(2x-3)·e3x-5Zet e3x-5 voor de haakjes:= e3x-5·(2 + 3·(2x-3))= e3x-5·(2+6x-9)=e3x-5·(6x-7) Koen zondag 25 mei 2003
Koen zondag 25 mei 2003
©2001-2024 WisFaq