\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 11540 Re: Limiet met de l Hopital Het lijkt me na uitwerking dat de uitkomst wel degelijk (2asina)/pis. afgeleide teller = -sina afgeleide noemer = 2ap/4a2*sin2(px/2a) en dus na uitwerking (2asina)/p pieter 3de graad ASO - zondag 25 mei 2003 Antwoord We zijn het blijkbaar alleen niet eens over de noemer D[cot(px/2)] = -(p/2).1/sin2(px/2) Als we x nu naar een oneven geheel getal laten naderen, gaat sin2(px/2) naar 1. Dus ik blijf bij Afgeleide noemer in x=a ® -p/2 Om je te overtuigen, het voorbeeld a=3. In het blauw de bewuste functie, in het rood de limietwaarde die ik bekom. Ze snijden mekaar in een punt waarvoor x=3. cl maandag 26 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Het lijkt me na uitwerking dat de uitkomst wel degelijk (2asina)/pis. afgeleide teller = -sina afgeleide noemer = 2ap/4a2*sin2(px/2a) en dus na uitwerking (2asina)/p pieter 3de graad ASO - zondag 25 mei 2003
pieter 3de graad ASO - zondag 25 mei 2003
We zijn het blijkbaar alleen niet eens over de noemer D[cot(px/2)] = -(p/2).1/sin2(px/2) Als we x nu naar een oneven geheel getal laten naderen, gaat sin2(px/2) naar 1. Dus ik blijf bij Afgeleide noemer in x=a ® -p/2 Om je te overtuigen, het voorbeeld a=3. In het blauw de bewuste functie, in het rood de limietwaarde die ik bekom. Ze snijden mekaar in een punt waarvoor x=3. cl maandag 26 mei 2003
cl maandag 26 mei 2003
©2001-2024 WisFaq