Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

opgave :

Een verdachte met zeer fijn haar ( diameter 0,07mm ) werd verondersteld op de avond van de misdaad in 3 bars te zijn geweest. In elk daarvan vonden detectives in de nabijheid van spiegels inderdaad haarfragmenten van dezelfde kleur en diameter als dat van de verdachte.Experten hebben vastgesteld dat , in deze stad , de haarfragmenten die in openbare gelgenheden worden aangetroffen een gemiddelde diameter van 0,12mm en een standaardafwijking van 0,02 mm hebben. HOe groot is de kans dat יי enkel toevallig gevonden , haarfragmentje dezelfde of een kleinere diameter zou hebben als dat van de verdachte ?
Hoe groot is de kans dat 3 onafhankelijk van elkaar gevonden fragmentjes dezelfde of een kleinere diameter zouden hebben als dat van de verdachte ?


oef , een hele boterham , ik kan er niet aan uit

bert

bert
3de graad ASO - zondag 25 mei 2003

Antwoord

m=0,12 en s=0,02
P(X0,07)0,006 (zie onder)

Nu geldt deze kans voor de 3 fragmentjes.
P(ja,ja,ja)0,0063=0,000000216

De normale tabel

m = s =
x <
P(x < ...) =
< x <
P(... < x < ...) =

WvR
zondag 25 mei 2003

©2001-2024 WisFaq