Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inkoopbeleid, verwachtingswaarde 6 dozen

Het brood zit in dozen van 100 stuks=kost 15 euro
bij volledige verkoop is de winst 20 euro
maar overgebleven dozen kunnen niet verkocht worden.

gedurende 50 dagen is het verkoop
aantal dozen 5 6 7 8 9 10
aantal dagen 8 12 14 10 4 2

Ik zou heel graag willen weten of dit klopt? HEEL HARTELIJK DANK ALS U DEZE VRAAG KAN BEANTWOORDEN!

Verwachtingswaarde..
Als je 6 dozen inkoopt, dan kan je geen 10, 9, 8 of 7 dozen meer verkopen. Het is dus logisch dat, wanneer er dan 10,9,8 of 7 dozen gevraagd worden, er maar 6 dozen worden verkocht.
Over de 50 dagen zul je nu de volgende situatie krijgen:

8 keer 5 dozen: dagwinst = 5x20-4x15 = 40 totaal: 40x8 ¨T 320
12 keer 6 dozen: dagwinst = 6x20= 120 totaal: 120x12 ¨T 1440
14 keer 7 dozen: dagwinst = 6x20= 120 totaal: 120x14 ¨T 1680
10 keer 8 dozen: dagwinst = 6x20= 120 totaal: 120x10¨T 1200
4 keer 9 dozen: dagwinst = 6x20 = 120 totaal: 120x4 ¨T 480
2 keer 10 dozen: dagwinst = 6x20 = 120 totaal:120x2 ¨T 240

groeten

saskia
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 mei 2003

Antwoord

Dat ziet er goed uit. Eén klein foutje maak je in de eerste regel.
Als er 5 dozen worden verkocht, heb je dus 1 doos over die een verliespost van 15 euro geeft. De eerste regel is dus:
8 keer 5 dozen: dagwinst = 5x20 - 1x15 = 85 totaal: 85x8 ¨T 680

jr
zondag 25 mei 2003

©2001-2024 WisFaq