Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eén integraal en drie oplossingen

Hey,
We hebben de integraal òsinx·cosx dx
We integreren, maar drie keer op een andere manier:
1) òsinx·d(sinx)= 1/2·sin2x + c
2) -òcosx·d(cosx) = -1/2·cos2x + c
3) 1/2ò2·sinx·cosx dx = 1/2òsin(2x)= -1/4cos(2x) + c
Wat is de beste verklaring voor de 3 verschillende resultaten ?

Koen
3de graad ASO - zondag 25 mei 2003

Antwoord

Je kunt de link tussen de drie ogenschijnlijk verschillende resultaten leggen met behulp van de bekende formule
cos(2x) = 1 - 2sin2x of cos(2x) = 2cos2x - 1.

MBL
zondag 25 mei 2003

©2001-2024 WisFaq