Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poisson

de kans dat de plaatselijke voetbalploeg geen enkel doelpunt maakt is 30% (poisson-verdeling)
1.bepaal het gemiddelde doelpuntensaldo
2.hoe groot is de kans dat de ploeg hoogstens 2 maal scoort ?
Alvast bedankt want ik kom bij het eerste 1,1 ... uit en
volgens het boek moet de oplossing 1,204 zijn ... Kan iemand me soms verder helpen ? alvast bedankt!

linda
3de graad ASO - zaterdag 24 mei 2003

Antwoord

P(X = 0) = e-m = 0,30 geeft toch m = -ln(0,30) en dat is volgens de rekenmachine inderdaad -1,204

MBL
zaterdag 24 mei 2003

©2001-2024 WisFaq