Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poule van zes voetbalteams

Ik speel in een poule van zes voetbalteams, met drie teams mee. Nou gaan het team dat op plaats 1 eindigt en dat team dat op plaats 2 eindigt door naar de volgende ronde.
Hoe groot is nou de kans dat ik door ga naar de volgende ronde.

ada
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 24 mei 2003

Antwoord

Eens kijken (als ik het goed lees!?): je hebt een vaas met 3 rode en 3 blauwe knikkers. Hieruit worden willekeurig 2 knikkers gekozen. Wat is de kans op minstens één rode knikker?

P(minstens één rood)=1-P(geen rood)=1-3/6·2/5=4/5.

WvR
zaterdag 24 mei 2003

©2001-2024 WisFaq