\require{AMSmath} Primitieve van een wortel Wat is de primitieve van bijvoorbeeld Ö(1-x2)? Bart Bart Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 23 mei 2003 Antwoord Probeer eens de substitutie x=sin(t) dan is dx= cos(t)dt en je krijgt: òÖ(1-sin2(t))·cos(t)dt =òcos2(t)dt =1/2·cos(t)·sin(t)+1/2·t Vul nu voor t terug arcsin(x) in en je krijgt 1/2·cos(arcsin(x))·x +1/2·arcsin(x) als je cos(arcsin(x)) verder uitwerkt krijg je Ö(1-x2) = I=1/2·x·Ö(1-x²)+1/2·arcsin(x) km vrijdag 23 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de primitieve van bijvoorbeeld Ö(1-x2)? Bart Bart Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 23 mei 2003
Bart Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 23 mei 2003
Probeer eens de substitutie x=sin(t) dan is dx= cos(t)dt en je krijgt: òÖ(1-sin2(t))·cos(t)dt =òcos2(t)dt =1/2·cos(t)·sin(t)+1/2·t Vul nu voor t terug arcsin(x) in en je krijgt 1/2·cos(arcsin(x))·x +1/2·arcsin(x) als je cos(arcsin(x)) verder uitwerkt krijg je Ö(1-x2) = I=1/2·x·Ö(1-x²)+1/2·arcsin(x) km vrijdag 23 mei 2003
km vrijdag 23 mei 2003
©2001-2024 WisFaq