Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11455 

Re: Rente in een meetkundige rij

Iemand stort maandelijks € 250,- op zijn spaarrekening. Na 36 maanden staat op deze rekening
€ 10769.22. Welke rentepercentage (per maand) is gebruikt?

Tim
Student hbo - donderdag 22 mei 2003

Antwoord

Hoi,

Ken je deze formule

N = b·gt? Waarbij b = begingetal, g = groeifactor en t = tijdseenheid.

Hier toegepast N = 10769,22€, b = 250€, en t=36.

250·g36 = 10769,22
g36 = (10769,22)/(250)
log(g36) = log[(10769,22)/(250)]
36·log(g) 1.6342442404046645965
log(g) 0.04539567333
g 100.04539567333
g 1.110185813

Dus er komt maandelijks 1.110185813 - 100% 11,02 % op de rekening bij. Dat is dus het rentepercentage per maand.

En dat de berekening klopt kun je hier zien.

Groetjes,

Davy.

Davy
donderdag 22 mei 2003

 Re: Re: Rente in een meetkundige rij 

©2001-2024 WisFaq