Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11146 

Re: Derdegraadfunctie

Hoi,
ik heb geprobeerd maar ik kom niet op y3-(27/4)y-(17/4).
hoe bent u aan deze antwoord gekomen???
hoop op het juiste antwoord.
Met vriendelijk groeten,

young
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2003

Antwoord

Hallo young,

p=s-r2/3.
In jouw voorbeeld was s=12 en r=-15/2 (na normalisatie, dus na /2), dus
12-(-15/2)2/3=12-225/12=12-75/4=48/4-75/4=-27/4

q=(2r3/27)-(rs/3)+t
In jouw voorbeeld was t=-3, dus
eerste term (2r3/27)=(2(-15/2)3)/27=(-3375/4)/27=-125/4
tweede term (rs/3)=(12·(-15/2))/3=-30=-120/4
derde term t=-3=-12/4
-125/4--120/4-12/4=-17/4

groet,

Casper

cz
donderdag 22 mei 2003

 Re: Re: Derdegraadfunctie 

©2001-2024 WisFaq