\require{AMSmath} Rekenkundige rijen 1.bepaal n en v van een rekenkundige rij als t1=3,tn=-12 en sn=-18 2.bepaal t en v van een rekenkundige rij als t5=13 en t8+t9=40 gitta 2de graad ASO - woensdag 21 mei 2003 Antwoord Vraag 1: Ik veronderstel dat sn de som van de termen t1 tot en met tn voorstelt. sn = n/2.[t1+tn] ®-18 = n/2.(-9) ®n = 4 t4 = -3 + 3v = -12 ®v = -3 Vraag 2: t5 = t1 + 4v = 13 (1) t8 = t1 + 7v t9 = t1 + 8v t8+t9 = 2t1 + 15v = 40 (2) Uit (1) en (2) haal je nu gemakkelijk dat t1=5 en v=2. Probeer dat zelf eens. cl woensdag 21 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
1.bepaal n en v van een rekenkundige rij als t1=3,tn=-12 en sn=-18 2.bepaal t en v van een rekenkundige rij als t5=13 en t8+t9=40 gitta 2de graad ASO - woensdag 21 mei 2003
gitta 2de graad ASO - woensdag 21 mei 2003
Vraag 1: Ik veronderstel dat sn de som van de termen t1 tot en met tn voorstelt. sn = n/2.[t1+tn] ®-18 = n/2.(-9) ®n = 4 t4 = -3 + 3v = -12 ®v = -3 Vraag 2: t5 = t1 + 4v = 13 (1) t8 = t1 + 7v t9 = t1 + 8v t8+t9 = 2t1 + 15v = 40 (2) Uit (1) en (2) haal je nu gemakkelijk dat t1=5 en v=2. Probeer dat zelf eens. cl woensdag 21 mei 2003
cl woensdag 21 mei 2003
©2001-2024 WisFaq