Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstukken met een onbekende

Daphne is 20 jaar ,magali 3 over hoeveel jaar is daphne dubbel zo oud als magali

Babett
1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 20 mei 2003

Antwoord

Laten we die tijd aanduiden met t.
Over t jaar is Daphne (20 + t) jaar en Magali is dan (3 + t) jaar.
Je wilt nu dat Daphne twee keer zo oud is als Magali.
Vertaald levert dat op: 20 + t = 2.(3 + t)

Als je nu het rechterlid uitwerkt, dan krijg je 20 + t = 6 + 2t
Hieruit haal je dan t = 14.

Controle: over 14 jaar zijn de leeftijden 34 en 17 jaar, en 34 is inderdaad het dubbele van 17.

MBL
dinsdag 20 mei 2003

©2001-2024 WisFaq