Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11288 

Re: Op zoek naar een formule

Ik heb deze methode gehaald uit een andere scriptie, iemand met eenzelfde onderzoek. Hij heeft de volgende formule gebruikt:
PB Health City Vught = Vojt/ TRjg

f
Ó VO jt/ TR jg
J=1
Waarbij;
PBjgt=de waarschijnlijkheid dat een consument naar spotrcentrum j zal reizen vanuit verzorgingsgebied g in periode t.
Vojt=de vierkante meters die in sportcentrum j wordt gebruikt voor sportbeoefening in periode t.
TRjg=de reistijd in kilometers vanuit verzorgingsgebied g.
f =het totale vloeroppervlak
ã=de parameter, die het efefct weergeeft van de reistijd in kilometers op de mogelijkheid om te komen sprorten.

Zelf snap ik niet zoveel van deze formule. Maar het zou mooi zijn als ik met een formule de waarschijnlijkheid kan berekenen dat mensen in Vught komen sporten uit andere dorpen of steden, omdat het een heel groot sportcomplex wordt is de kans wel aanwezig.


Ik hoop dat u mijn kunt helpen
Groetjes Loes Huibers

Loes H
Student hbo - dinsdag 20 mei 2003

Antwoord

Even nog een voorbeeldje toevoegen. Op de campus hebben studenten de keus tussen inkopen doen bij drie omliggende winkelcentra op afstand 1,3 en 5 miles. De situatie is als volgt:

q11334img1.gif

We berekenen nu aan de hand van het model van Huff, de kans dat iemand (van de campus) de inkopen gaat doen in het University Park Center op 3 miles afstand. Daarbij is uitgegaan van een l waarde van 2.

q11334img2.gif

Het bovenstaande plaatje geeft de berekening van de kans.
Wanneer je weet dat het aantal shoppende studenten wekelijks 12000 bedraagt kun je tevens het verwachte aantal shoppers in het dat winkelcentrum schatten en wanneer je weet wat die studenten gemiddeld uitgeven kun je daar eenvoudig een omzetschatting aan koppelen. Hetzelfde zou je kunnen doen voor de twee andere winkelcentra. Zo voldoende duidelijk ?

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
donderdag 22 mei 2003

©2001-2024 WisFaq