Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

C in Mandelbrot

Ik maak voor wiskunde een werkstuk over de chaostheorie. Ik heb al een aantal goede voorbeelden gevonden, onder andere de M-set.
Als ik op http://www.pandd.demon.nl/complex1/mandelbrot.htm kijk zie ik onder de plaatjes bij het kopje Z-banen enkele waarden voor C.
Nu mijn vraag. De waarden die daar staan zijn coördinaten van het punt waarvan je wil weten of de baan convergent of divergent is. Hoe moet ik deze waarde voor C invoeren in de bekende formule, nl. z(n+1) = z(n)2 + C ??

Sid
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 mei 2003

Antwoord

In de formule staat toch +C aan het eind? Dat is dus de C die je invult! Dus als C=0,5+i dan krijg je de formule:
z(n+1)=z(n)+0,5+i

WvR
maandag 19 mei 2003

©2001-2025 WisFaq