Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Coördinaten van raaklijnen berekenen

gegeven is de functie ¦(x)=1/3x3-1/2x2-2x+1 op de grafiek van ¦ liggen de punten A en B waar de raaklijn horizontaal is. Bereken de coördinaten van A en B.
nu weet ik dat de Rc=0 , want A is een top en B is een top dus moet ik f'(x)=0 stellen. dat wordt dan ¦'(x)=x2-x-2=0
Alleen weet ik niet hoe ik dit nu verder algebraisch moet oplossen ???

Nick
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 mei 2003

Antwoord

x2-x-2=0
(x-2)(x+1)=0
x=2 of x=-1

Zie Vergelijkingen oplossen m.b.v. ontbinden in factoren

WvR
zondag 18 mei 2003

©2001-2024 WisFaq