Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen

Hallo ik had een vraagje over een vergelijking:
x = t2-3
y = t3-3t
Ik moet aantonen dat deze punten voldoen aan de vergelijking:
y2=x2(x+3)

Ik had het uitgewerkt en ik kwam uit op:
t6-6t4+9t2 = t4-6t2+9(x+3)
Maar bij het antwoord staat:
t6-6t4+9t2 = t4-6t2+9t2 Ik begrijp t2 niet en waar laten ze die (x+3)??
Alvast heel erg bedankt voor het antwoorden. Groetjes Arzu

Arzu
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 mei 2003

Antwoord

Tekstverwerken voor gevorderden!
y2=x2(x+3) wordt:
(t3-3t)2=(t2-3)2(t2-3+3)
..even uitschrijven en hebbes!
(Vergeet vooral de haakjes niet als je (t2-3)2 uitwerkt!)

WvR
zaterdag 17 mei 2003

 Re: Oplossen 

©2001-2024 WisFaq