Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10812 

Maximale oppervlakte rechthoek

Hoi,
VOrige keer heb ik gevraagd hoe je de maximale oppervlakte kunt berekenen tussen een rechte en de x-en y-as.
Dus de driehoek gevorm door de x-as de y-as en de rechte.
Ik ga dus de oppervlakte geven van de rechthoek die hier maximaal in past (in die driehoek)
a-y=-4/3+4 = max opp. =3.
b-y=-x+3 = max opp. =9/4
c-y=-2x+4 = max opp. =2
Klopt dit zowat?
Dank je,
Ruben

Ruben
2de graad ASO - zaterdag 17 mei 2003

Antwoord

Had je niet beter het probleem opgelost met behulp van een algemene vergelijking van de rechte? Het maximaliserend hoekpunt ligt inderdaad midden op de schuine zijde, je zal vorige keer een andere fout gemaakt hebben waardoor ik dacht dat die redenering fout was.

De genoemde oppervlakten zijn alleszins juist. En door de ligging van dat hoekpunt is de maximale oppervlakte van de rechthoek ook altijd gelijk aan de helft van de oppervlakte van de driehoek.

cl
zaterdag 17 mei 2003

©2001-2025 WisFaq