Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlaktebenadering

Hallo,

Ik heb een vraagje over het wiskunde b12 examen 2001-I, en wel opgave 2 vraag 6.

Opgave: http://www.havovwo.nl/vwo/vwb/bestanden/vwb1201iopg2.pdf
Antwoord:
http://www.havovwo.nl/vwo/vwb/bestanden/vwb1201iopl2.pdf

Ze veranderen nu c in 32e^-1/4t ik denk omdat men per half uur kijkt ipv per uur. Eerst gold: c = 32e^-1/2t+1/2
Waarom valt die +1/2 nu weg?

Alvast bedankt,

Joost
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 mei 2003

Antwoord

Het probleem is dat t0=1.
Als je dit invult in dan wordt c0 32.
t1=1,5, dus c1=32e-0.25
t2=2, dus c2=32e-0.5
Dus je kunt c(tn) schrijven als 32e-0.25n
Daarna kun je de formule van onderdeel 4 gebruiken

Als vraag 4 geen problemen opleverde kom je er nu wel uit hoop ik.

hk
zaterdag 17 mei 2003

©2001-2024 WisFaq