Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11156 

Re: T voor punt met snelheid 1

bedankt.
ik begrijp het bijna helemaal
alleen 1 dingetje niet:
de regel is toch;
sin2t+ cos2t=1

maakt het dan helemaal niks uit dat hier Öt ipv alleen t staat?

groetjes Anne

anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 mei 2003

Antwoord

sin2a+cos2a=1
Dit geldt voor ELKE a. Wat die a is maakt daarbij niet uit. Als er achter die sin2 en die cos2 precies hetzelfde staat komt er altijd 1 uit.
Dus sin2t + cos2t = 1
en sin239t + cos239t = 1
en sin2Öt + cos2Öt = 1

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zaterdag 17 mei 2003

©2001-2024 WisFaq