Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deel van een grafiek wentelen om y-as

hallo,
hoe moet je de volgende opgave oplossen? ik kom er echt niet uit.
Gegeven is de functie f(x)=x2
Het gebied V wordt ingesloten door de grafiek van f, de yas en de lijn y=6
V wordt gewenteld om de yas wat is de exacte inhoud van dit omwentelingslichaam?
(het juiste antwoord moet 18p zijn)
groetjes anne en alvast heel erg bedankt!!

anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 mei 2003

Antwoord

De formule op de formulekaart 'beschrijft' hoe je de inhoud berekent bij het wentelen om de x-as. De functie x®x2 wentelen op de y-as komt overeen met het wentelen van de functie x®Öx om de x-as.

Dus:
f(x)=Öx met a=0 en b=6
q11151img1.gif

WvR
zaterdag 17 mei 2003

©2001-2024 WisFaq