Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraalconstante

mijn vraag gaat over de integraalconstante c. als voorbeeld kun je bijvoorbeeld F(x)= 2x hebben. zoek je hier de primitieve van dan kom je volgens ons leerboek op x2+ c
wat ik graag wil weten is wat je met die c moet doen als je bijvoorbeeld de opp van deze F(x) tussen op domein [2,4] moet uitrekenen en of ik deze kan weglaten. en, houdt deze constante C ook verband met startlijn X(k)? (in de gegeven primitieve dus x = 2) alvast bedankt

Joost
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 mei 2003

Antwoord

Als je oppervlaktes berekent kun je c gewoon weglaten.
In jouw voorbeeld, met de grafiek van f(x) = 2x, bereken je de oppervlakte met een integraal als volgt als ik primitiever F(x) = x2+c neem:
q11115img1.gif
Dat kan simpeler, want je ziet dat de parameter c er niet toe doet. Kies dus gewoon voor de primitieve met c=0, dan krijg je dit:
q11115img2.gif

jr
donderdag 15 mei 2003

©2001-2024 WisFaq