\require{AMSmath} Bewijzen eigenschappen kromme van Gauss hmmm 'k heb hier zo'n een opdracht wer da'k begot geen gedacht van heb . f(x) = [1/((sigma)*sqrt(2*pi))]*[e^((-(x-mu)^2)/(2*sigma^2)))] functie normale verdeling , gauss nu zijn de vragen : 1.x-waarde waarvoor f(x) maximaal is 2.[f(x)]max ( de waarde denk'k ) 3. symmetrie t.o.v x = mu f(mu + k)=f(mu - k) 4. buigpunten grafiek : x = mu - sigma x = mu + sigma voor de conventie : mu = gemiddelde waarde sigma = standaardafwijking alvast erg bedankt , dit zou wel eens een vraag voor het mondelinge examen kunnen zijn ! benjamin benjam 3de graad ASO - donderdag 15 mei 2003 Antwoord f(x)=(1/(sÖ(2p))).exp{(-(x-m)2/2s2)} = C.exp{(-(x-m)2/2s2)} 1. x-waarde is maximaal (of minimaal) wanneer f'(x)=0 dus eerst f'(x) uitrekenen: f'(x)=C.exp{(-(x-m)2/2s2)}.(-2(x-m)/2s2) dus f'(x)=0 als x=m (check grafiek) 2. f(x)|max = f(m) (volgt uit het voorgaande)= (1/(sÖ(2p))).exp{(-(m-m)2/2s2)} = (1/(sÖ(2p))).exp{0} = (1/(sÖ(2p))).1 = (1/(sÖ(2p))) 3. f(m-k) = C.exp{(-(-k)2/2s2)} = C.exp{(-k2/2s2)} f(m+k) = C.exp{(-(+k)2/2s2)} = C.exp{(-k2/2s2)} dus f(m-k)=f(m+k) 4. buigpunten: f"(x)=0 bereken f"(x): ga uit van het eerder bereikte resultaat f'(x)=C.exp{(-(x-m)2/2s2)}.(-2(x-m)/2s2) en probeer het eerst eens zelf. groeten, martijn mg donderdag 15 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hmmm 'k heb hier zo'n een opdracht wer da'k begot geen gedacht van heb . f(x) = [1/((sigma)*sqrt(2*pi))]*[e^((-(x-mu)^2)/(2*sigma^2)))] functie normale verdeling , gauss nu zijn de vragen : 1.x-waarde waarvoor f(x) maximaal is 2.[f(x)]max ( de waarde denk'k ) 3. symmetrie t.o.v x = mu f(mu + k)=f(mu - k) 4. buigpunten grafiek : x = mu - sigma x = mu + sigma voor de conventie : mu = gemiddelde waarde sigma = standaardafwijking alvast erg bedankt , dit zou wel eens een vraag voor het mondelinge examen kunnen zijn ! benjamin benjam 3de graad ASO - donderdag 15 mei 2003
benjam 3de graad ASO - donderdag 15 mei 2003
f(x)=(1/(sÖ(2p))).exp{(-(x-m)2/2s2)} = C.exp{(-(x-m)2/2s2)} 1. x-waarde is maximaal (of minimaal) wanneer f'(x)=0 dus eerst f'(x) uitrekenen: f'(x)=C.exp{(-(x-m)2/2s2)}.(-2(x-m)/2s2) dus f'(x)=0 als x=m (check grafiek) 2. f(x)|max = f(m) (volgt uit het voorgaande)= (1/(sÖ(2p))).exp{(-(m-m)2/2s2)} = (1/(sÖ(2p))).exp{0} = (1/(sÖ(2p))).1 = (1/(sÖ(2p))) 3. f(m-k) = C.exp{(-(-k)2/2s2)} = C.exp{(-k2/2s2)} f(m+k) = C.exp{(-(+k)2/2s2)} = C.exp{(-k2/2s2)} dus f(m-k)=f(m+k) 4. buigpunten: f"(x)=0 bereken f"(x): ga uit van het eerder bereikte resultaat f'(x)=C.exp{(-(x-m)2/2s2)}.(-2(x-m)/2s2) en probeer het eerst eens zelf. groeten, martijn mg donderdag 15 mei 2003
mg donderdag 15 mei 2003
©2001-2024 WisFaq