\require{AMSmath} Verjaardagen Een kroeg heeft 26 stamgasten. Hoe groot is de kans dat minimaal twee gasten op dezelfde dag jarig zijn? Imp Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 juli 2001 Antwoord Bereken de kans dat iedereen op een andere dag jarig is!P(minimaal 2 mensen op één dag jarig)=1 - P(iedereen op een andere dag jarig)P(iedereen op een andere dag jarig)=P(iedereen op een andere dag jarig)=P(minimaal 2 mensen op één dag jarig) = 1 - 0,401759 0,6 WvR dinsdag 17 juli 2001 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Een kroeg heeft 26 stamgasten. Hoe groot is de kans dat minimaal twee gasten op dezelfde dag jarig zijn? Imp Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 juli 2001
Imp Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 juli 2001
Bereken de kans dat iedereen op een andere dag jarig is!P(minimaal 2 mensen op één dag jarig)=1 - P(iedereen op een andere dag jarig)P(iedereen op een andere dag jarig)=P(iedereen op een andere dag jarig)=P(minimaal 2 mensen op één dag jarig) = 1 - 0,401759 0,6 WvR dinsdag 17 juli 2001
P(minimaal 2 mensen op één dag jarig)=1 - P(iedereen op een andere dag jarig)
P(iedereen op een andere dag jarig)=
P(minimaal 2 mensen op één dag jarig) = 1 - 0,401759 0,6
WvR dinsdag 17 juli 2001
©2001-2025 WisFaq