Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijking naar cilindercoordinaten omzetten

Hallo! Ik zou de differentiaalvergelijking
d2/dx2 + d2/dy2 + d2/dz2
willen omzetten naar cilindercoordinaten
x = r*cos(A)
y = r*sin(A)
z = z
Zouden jullie mij op weg kunnen helpen?

Alvast bedankt!!

Martie
Student universiteit - donderdag 15 mei 2003

Antwoord

Die grootheid heet de Laplaciaan. Pagina's als

Solutions to Homework 2 (onderaan bij puntje 4)

of

A1S6-7LaplCylSphCoords.pdf

zullen je kunnen helpen. Onderstaande link geeft enkele resultaten (zonder afleiding) voor andere coordinatenstelsels.

PS: Probeer de tekens "d" en "" goed uit mekaar te houden, voor je eigen goed begrip.

Zie Laplaciaan in verschillende coordinatenstelsels

cl
donderdag 15 mei 2003

©2001-2024 WisFaq