\require{AMSmath} Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen Hoe bereken je juist de omtrek en oppervlakte van een cirkel? p.s. ik weet ook niet meer precies hoeveel 'pie' als waarde heeft. Alvast bedankt! Bart. Bart Ouder - woensdag 14 mei 2003 Antwoord Noem r de straal van de cirkel. Als in vraagstukken de diameter d is gegeven dan is r = d/2. Oppervlakte = pr2 Omtrek = 2pr p 3,1415926535897932385... Voor praktisch gebruik lijken 3,14 of 3,1416 voldoende goede benaderingen. cl woensdag 14 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je juist de omtrek en oppervlakte van een cirkel? p.s. ik weet ook niet meer precies hoeveel 'pie' als waarde heeft. Alvast bedankt! Bart. Bart Ouder - woensdag 14 mei 2003
Bart Ouder - woensdag 14 mei 2003
Noem r de straal van de cirkel. Als in vraagstukken de diameter d is gegeven dan is r = d/2. Oppervlakte = pr2 Omtrek = 2pr p 3,1415926535897932385... Voor praktisch gebruik lijken 3,14 of 3,1416 voldoende goede benaderingen. cl woensdag 14 mei 2003
cl woensdag 14 mei 2003
©2001-2024 WisFaq