Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Programm's voor irrationale getallen

We hebben op school een taak meegekregen om een website of softwareprogramma of een applet over irrationale getallen te zoeken. Ik heb al zoveel afgezocht en ik lijk er geen te vinden, enkel gewone tekst, maar niets interactief of zo. Kent u een dergelijk programma of applet voor irrationale getallen? Alvast bedankt

Leen
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 14 mei 2003

Antwoord

Zoeken in het interactieve toepassingenoverzicht van he wiskundelokaal de digitale school levert in ieder geval een treffer op:
http://www.hbschool.com/elab_subscription/activity.html?grade=7&activity=19&from=/menu/main_page.html?toc_id=0
Zoeken op google met "irrational number" applet levert nog eens ruim 100 pagina's
Veel daarvan gaan over bepaalde (soorten) irrationale getallen.
http://www.escot.org/resources/problems/pythagoras.html
is misschien een aardige pagina, omdat daar ook het gebruik van een bepaald applet in het onderwijs aan de orde komt

gk
woensdag 14 mei 2003

©2001-2024 WisFaq