\require{AMSmath} Splitsing en integratie ( 2 ) als ik int(2*x^3/sqrt(x^2 + 4) probeer uit te werken krijg ik iets van int(sqrt(x^2 + 4) - 4*ln(x^2 + 4) maar volgens maple : moet het zijn : 2/3*x^2*sqrt(x^2 +4) -16/3*sqrt(x^2 + 4) wat doe ik fout ? kan iemand me soms wijzen op m'n fout ? alvast bedankt linda linda Student hbo - woensdag 14 mei 2003 Antwoord Ik heb je al gezegd welke stap je moest gebruiken in een vorige vraag: ò2x3/Ö(x2+4) dx = òx2/Ö(x2+4) d(x2) [x2=t] = òt/Ö(t+4) dt [t+4=u] = ò(u-4)/Öu du = ò[u1/2 - 4u-1/2] du = (2/3)u3/2 - 8u1/2 + C Terugsubsitueren naar x levert dan de uitdrukking (2/3)(x2+4)Ö(x2+4) - 8Ö(x2+4) + C = (2/3)x2Ö(x2+4) - (16/3)Ö(x2+4) + C en dat is ook wat je met Maple gevonden had. cl woensdag 14 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
als ik int(2*x^3/sqrt(x^2 + 4) probeer uit te werken krijg ik iets van int(sqrt(x^2 + 4) - 4*ln(x^2 + 4) maar volgens maple : moet het zijn : 2/3*x^2*sqrt(x^2 +4) -16/3*sqrt(x^2 + 4) wat doe ik fout ? kan iemand me soms wijzen op m'n fout ? alvast bedankt linda linda Student hbo - woensdag 14 mei 2003
linda Student hbo - woensdag 14 mei 2003
Ik heb je al gezegd welke stap je moest gebruiken in een vorige vraag: ò2x3/Ö(x2+4) dx = òx2/Ö(x2+4) d(x2) [x2=t] = òt/Ö(t+4) dt [t+4=u] = ò(u-4)/Öu du = ò[u1/2 - 4u-1/2] du = (2/3)u3/2 - 8u1/2 + C Terugsubsitueren naar x levert dan de uitdrukking (2/3)(x2+4)Ö(x2+4) - 8Ö(x2+4) + C = (2/3)x2Ö(x2+4) - (16/3)Ö(x2+4) + C en dat is ook wat je met Maple gevonden had. cl woensdag 14 mei 2003
cl woensdag 14 mei 2003
©2001-2024 WisFaq