Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten

Kan wisfaq na gaan of ik de volgende limieten goed heb berekend ?

lim x2-1000
x naar +oneindig ---------
x2+1000


1-(1000/x2) 1-0
= ----------- = --- = 1
1+(1000/x2) 1+0


En lim 2 tot de xde - 1000
x naar - oneindig -------------------
2 tot de xde + 1000


1 -( 1000/ 2 tot de xde ) 1 - oneindig
= ------------------------- = ------------ = 1
1 +( 1000/ 2 tot de xde ) 1 + oneindig

Groetjes Tim




tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 mei 2003

Antwoord

Ja en nee.
De eerste heb je goed gedaan.
De tweede is niet juist. Je kunt niet zeggen dat
(1-¥)/(1+¥) naar 1 gaat.
Je kunt beter direct x=-¥ in de breuk invullen, want (populair gezegd):
2-¥=0
De limiet wordt dus: (0-1000)/(0+1000)=-1

groet,

Anneke
woensdag 14 mei 2003

©2001-2024 WisFaq