\require{AMSmath} Reeksontwikkeling Probeer de uitkomsten van lim-0 (ln(1+x))/x en lim-0 (cosx-1)/x te bepalen met behulp van reeksontwikkelingen. baktas Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 mei 2003 Antwoord ln(1+x) = x - x2/2 + ... ln(1+x)/x = 1 - x/2 + ... lim[x®0] ln(1+x)/x = 1 cos(x) = 1 - x2/2 + ... (cos(x)-1)/x = -x/2 + ... lim[x®0] (cos(x)-1)/x = 0 cl dinsdag 13 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Probeer de uitkomsten van lim-0 (ln(1+x))/x en lim-0 (cosx-1)/x te bepalen met behulp van reeksontwikkelingen. baktas Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 mei 2003
baktas Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 mei 2003
ln(1+x) = x - x2/2 + ... ln(1+x)/x = 1 - x/2 + ... lim[x®0] ln(1+x)/x = 1 cos(x) = 1 - x2/2 + ... (cos(x)-1)/x = -x/2 + ... lim[x®0] (cos(x)-1)/x = 0 cl dinsdag 13 mei 2003
cl dinsdag 13 mei 2003
©2001-2024 WisFaq