Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bernouilli-experiment

Hallo ik moet wat informatie hebben over hoe dat experiment werkt. De theorie een beetje uitgelegd. want ik snap er niks van maar ik kan er op internet niks over vinden. ja wel in het Engels maar dat snap ik niet zo goed. Kunnen jullie me helpen?

yara
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 mei 2003

Antwoord

Veel theorie is er niet aan. Een experiment is een Bernoulli-experiment indien de gekozen resultatenruimte W 2 elementen bevat.

Gooien we bijvoorbeeld met een dobbelsteen dan komen de resultatenruimtes

W1 = {even, oneven}
W2 = {drie, iets anders dan drie}

overeen met Bernoulli-experimenten. De resultatenruimte

W3 = {1,2,3,4,5,6}

stelt geen Bernoulli-experiment voor, aangezien ze 6 elementen telt. Eenvoudig gezegd gaat een Bernoulli-experiment over iets dat wel gebeurt (met kans p) of niet gebeurt (met kans 1-p).

PS: De correcte spelling is "Bernoulli", dus zonder de i voor de dubbele l.

cl
dinsdag 13 mei 2003

©2001-2024 WisFaq