Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansspel

Beste lezer,

Ik heb een kansspel ontworpen en ik wil u vragen of het wel een goede kansspel is en ik wil graag uw mening weten over die kansspel. het zijn twee verschillende spelletjes.
De eerste spel het The Field. Het gaat als volg je hebt een veld met daarop getallen van 2 tot en met 12 en je speelt het spel met maakt niet uit hoeveel mensen en dan ga je dobbelen met twee dobbelstenen en dan moeten de deelnemers inzetten op een getal uit het veld. Als iemand op een 7 b.v ingezet heeft en de som van de dobbelsteen is 7 dan heeft die gewonnen.je kan bedragen vanaf 100 euro en hoger winnen.
je moet zelf ook minimaal 100 euro inzetten. je hebt het bedrag gewonnen wat in totaal ingezet is.

dat was de eerste spel en nu de tweede spel.
minimale inzet is 100 euro. je hebt 2 dobbelstenen. als je 4,5,6 gooit heb je verloren. gooi je 2,3,8,9,10,12 dan heb je gewonnen.bij 4,6,8,10 krijg je 4* je inzet, bij 2 en 12 krijg je 8* je inzet.

Rosita
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 mei 2003

Antwoord

alle kansspelen zijn goed; ik zou het eerste spel echter nooit spelen en het tweede spel is niet duidelijk; als ik het goed begrijp verlies ik als ik 4* mijn inzet krijg (nl als ik 4 of 6 gooi). Laat mij dan maar lekker verliezen... En wat gebeurt er als ik 7 of 11 gooi...

P(SOM=2)=P(SOM=12)=1/36
P(SOM=3)=P(SOM=11)=2/36=1/18
P(SOM=4)=P(SOM=10)=3/36=1/12
P(SOM=5)=P(SOM=9)=4/36=1/9
P(SOM=6)=P(SOM=8)=5/36
P(SOM=7)=6/36=1/6
ik zou dus altijd op 7 inzetten omdat ik dan de grootste kans heb te winnen maar dan nog is de kans dat ik win slechts 1/6 tegen een kans van 5/6 dat ik verlies. Klinkt me niet heel aantrekkelijk in de oren dus zoek maar iemand anders om het spel mee te spelen... Voor jou is het echter wel goed al kon je wel eens gefrustreerd raken in je zoektocht naar tegenstanders. Dus misschien toch ook wel weer niet...

MvdH
dinsdag 13 mei 2003

©2001-2024 WisFaq