Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand van een punt tot een rechte

Hallo,

Zouden mij jullie nog een keer kunnen helpen??

driehoek ABC met co(A)=(x1,y1), co (B)= (x2,y2) en co (C)= (x3,y3)

Bepaal de oppervlakte van de driehoek

Ik weet wel dat we de afstand van elke zijde moeten berekenen en dan gewoon b*h/2 moeten doen, maar ik kan niet echt beginnen. kunnen jullie mij aub gewoon wat op weg helpen??

Sorry hoor, maar toch bedankt !

A.
2de graad ASO - maandag 12 mei 2003

Antwoord

Hoi,
Je kan ook gebruik maken van de "s-formule": s is de halve omtrek van de driehoek.
s=1/2(a+b+c)
Voor de oppervlakte O van driehoek ABC geldt dan:
O=Ö(s·(s-a)·(s-b)·(s-c))

Koen
maandag 12 mei 2003

©2001-2024 WisFaq