Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking lijn door twee gegeven punten

Geef een vergelijking door de punten (1,-7) en (-2,11)
Ik ben zover gekomen (y2-y1)/(x2-x1) = (11--7)/(-2-1) = 18/-3 = 6
Het probleem is nu dat ik niet weet hoe ik het in een vergelijking moet zetten.

Chris
Student hbo - maandag 12 mei 2003

Antwoord

Hallo Chris,

rc = 18/-3 = -6

De algemene vorm van een rechte lijn is y = ax + b
(1,-7) invullen in y = -6x +b ® -7 = -6 + b ® b=-1
De vergelijking wordt dus y = -6x -1

wl
maandag 12 mei 2003

©2001-2024 WisFaq