Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Storende en niet-storende factor

Wat bedoelt men eigenlijk met de storende en niet-storende factor bij limieten?

Pieter
3de graad ASO - zondag 11 mei 2003

Antwoord

Volgens mij is 'storende factor' geen wiskundig gedefinieerd begrip, maar ik kan me wel iets bij dit spraakgebruik voorstellen.
Neem bijvoorbeeld de volgende limiet:

q10877img2.gif

Hierin zijn de factoren x+3 en x+5 niet storend omdat er geen moeilijke waarden van de breuk zijn, als x=1 wordt ingevuld
De factor x-1 is hierin wel storend omdat je bij invulling van x=1 de deling 0/0 krijgt.
Als je teller en noemer door de storende x-1 deelt, krijg je een breuk waar je probleemloos x=1 kunt invullen.
Zou dit bedoeld worden met storend en niet storend?
groet,

Anneke
donderdag 15 mei 2003

©2001-2024 WisFaq