Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Somrijen

ik moet sommen, zoals 1000sigma k=50 (3k-1), oplossen met behulp van mijn grafiche rekenmachine, het invoeren lukt allemaal maar als ik dan naar het basisscherm ga en u(1000) intype kom ik op:1499225 terwijl het antwoord 1496874 is.
ik denk dat ik iets verkeerd invoer bij y= maar wat weet ik niet. Ik voer het als volgt in:
nMin=50
u(n)=u(n-1)+(3n-1)
u(nMin)=502
ik hoop dat jullie een fout zien!! alsvast bedankt

Yenthe
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 mei 2003

Antwoord

De fout zit volgens mij bij u(nMin).
Hier moet de waarde u(50) worden ingevuld en in jouw formule is u(50)=3*50-1=149

wh
maandag 12 mei 2003

Re: Somrijen

©2001-2024 WisFaq