Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Pimitieve bepalen

Hallo,

Ik ben bezig met het leren voor het CE wiskunde. Vandaag stond integreren en differentieren op mijn programma.
Helaas stuitte ik op een probleem.. Ik kom niet uit de volgende sommen.. Ik moet hiervan de primitieve bepalen:

1. k(x)=(x3=2x-3)/(√x)
2. k(x)=(x6+x√x)/x2

Ik heb het boek nog eens goed doorgebladerd en de formule kaart bekeken, maar ik kom er helaas niet uit..

Ik hoop dat u me kunt helpen

Jaap B
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 mei 2003

Antwoord

1) Tip: [x3+2x-3]/√x = x5/2+2x1/2-3x-1/2
2) Tip: [x6+x√x]/x2 = x4 + x-1/2

Nu enkel nog de primitieve van een macht van x op loslaten...

cl
zaterdag 10 mei 2003

©2001-2024 WisFaq