\require{AMSmath} Functies van veeltermen zonder haakjes schrijven f:x - ax(1-x) f2:x - f(fx) hoe moet ik nu f2 als veelterm zonder haakjes opschrijven. En dezelfde vraag voor f2'(x) oftwel: f'(f(x))*f'(x). Alvast bedankt! floor floor Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 mei 2003 Antwoord f(x) = ax(1-x) = ax-ax2 f2(x) = f(f(x)) = a[ax-ax2]-a[ax-ax2]2 = a2x-a2x2-a[a2x2+a2x4-2a2x3] = a2x-a2x2-a3x2-a3x4+2a3x3 = (-a3)x4 + (2a3)x3 + (-a2-a3)x2 + a2x f2'(x) = (-4a3)x3 + (6a3)x2 + (-2a2-2a3)x + a2 cl vrijdag 9 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f:x - ax(1-x) f2:x - f(fx) hoe moet ik nu f2 als veelterm zonder haakjes opschrijven. En dezelfde vraag voor f2'(x) oftwel: f'(f(x))*f'(x). Alvast bedankt! floor floor Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 mei 2003
floor Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 mei 2003
f(x) = ax(1-x) = ax-ax2 f2(x) = f(f(x)) = a[ax-ax2]-a[ax-ax2]2 = a2x-a2x2-a[a2x2+a2x4-2a2x3] = a2x-a2x2-a3x2-a3x4+2a3x3 = (-a3)x4 + (2a3)x3 + (-a2-a3)x2 + a2x f2'(x) = (-4a3)x3 + (6a3)x2 + (-2a2-2a3)x + a2 cl vrijdag 9 mei 2003
cl vrijdag 9 mei 2003
©2001-2024 WisFaq