Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe hoog is de toren?

Hoi, uit deze vraag kom ik echt niet, zouden julie mij misschien kunnen helpen? Een landmeter ziet de top van een toren onder een hoek van 8º. Als hij 500 meter in de richting van de toren is gelopen meet hij een hoek van 14º. Het meetinstrument bevindt zich op een hoogte van 1,5 meter in een vlak Hollands landschap.
Hoe hoog is de toren?

joost
Student hbo - vrijdag 9 mei 2003

Antwoord

q10795img1.gif

tan(14°) = y/x
tan(8°) = y/(x+500)

Stelsel van 2 lineaire vergelijkingen in 2 onbekenden. Vergeet niet dat de hoogte h = y + 1,5!

cl
vrijdag 9 mei 2003

©2001-2024 WisFaq