\require{AMSmath} Uitwerken van ellips Hallo, Ik heb wat rekenproblemen. Er is gegeven de ellips x2/b2+y2/b2=1. De uitkomst is dan y=+- de wortel uit (-x2+a2.b) en deze wortel gedeeld door a. Hoe komt men tot de noemer a? Met vriendelijke groet, George George Iets anders - vrijdag 9 mei 2003 Antwoord Je geeft een cirkel op. Waarschijnlijk bedoel je x2/a2 + y2/b2 = 1 y2/b2 = 1-x2/a2 y2 = b2[1-x2/a2] y2 = b2/a2[a2-x2] y = ±(b/a)Ö(a2-x2) Je maakt dus een bijkomende fout door b bij a2 te veronderstellen, b staat niet onder het wortelteken! cl vrijdag 9 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik heb wat rekenproblemen. Er is gegeven de ellips x2/b2+y2/b2=1. De uitkomst is dan y=+- de wortel uit (-x2+a2.b) en deze wortel gedeeld door a. Hoe komt men tot de noemer a? Met vriendelijke groet, George George Iets anders - vrijdag 9 mei 2003
George Iets anders - vrijdag 9 mei 2003
Je geeft een cirkel op. Waarschijnlijk bedoel je x2/a2 + y2/b2 = 1 y2/b2 = 1-x2/a2 y2 = b2[1-x2/a2] y2 = b2/a2[a2-x2] y = ±(b/a)Ö(a2-x2) Je maakt dus een bijkomende fout door b bij a2 te veronderstellen, b staat niet onder het wortelteken! cl vrijdag 9 mei 2003
cl vrijdag 9 mei 2003
©2001-2024 WisFaq