Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hyperbolische functies

hallo,

ik heb nog een vraagje. waarom is

sinh(x)= (ex - e-x)/2
cosh(x)= (ex + e-x)/2
tanh(x)= (ex - e-x)/(ex + e-x)

alvast bedankt..

groeten Ilse

Ilse
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 mei 2003

Antwoord

Omdat dat simpelweg zo gedefinieerd is. Het is wel zo dat er een aantal opmerkelijke overeenkomsten zijn tussen de eigenschappen van hyperbolische en goniometrische functies zijn. Daar staat overigens al het een en ander van op deze site. Je had dat zelf natuurlijk ook best kunnen vinden.

Met vriendelijke groet

JaDeX

Zie goniofuncties en hyperbolische functies

jadex
vrijdag 9 mei 2003

©2001-2024 WisFaq