\require{AMSmath} Statistisch onafhankelijke gebeurtenissen Bewijs dat als de gebeurtenissen A en B onafhankelijk zijn, dan zijn ook de complementen van deze gebeurtenissen onafhankelijk. Alvast bedankt... piet Ouder - donderdag 8 mei 2003 Antwoord Ik noem het complement van A voortaan nA. Als A en B onafhankelijk zijn, geldt: P(A én B) = P(A)·P(B). P(nA én B) = P(B) - P(A én B) = P(B) - P(A)·P(B) = P(B)·(1 - P(A)) = P(nA)·P(B) P(nA én nB) = P(nA) - P(nA én B) = P(nA) - P(nA)·P(B) = P(nA)·(1 - P(B)) = P(nA)·P(nB). Bewezen is dus P(nA én nB) = P(nA)·P(nB), dus de complementen van A en B zijn ook onafhankelijk. jr vrijdag 9 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bewijs dat als de gebeurtenissen A en B onafhankelijk zijn, dan zijn ook de complementen van deze gebeurtenissen onafhankelijk. Alvast bedankt... piet Ouder - donderdag 8 mei 2003
piet Ouder - donderdag 8 mei 2003
Ik noem het complement van A voortaan nA. Als A en B onafhankelijk zijn, geldt: P(A én B) = P(A)·P(B). P(nA én B) = P(B) - P(A én B) = P(B) - P(A)·P(B) = P(B)·(1 - P(A)) = P(nA)·P(B) P(nA én nB) = P(nA) - P(nA én B) = P(nA) - P(nA)·P(B) = P(nA)·(1 - P(B)) = P(nA)·P(nB). Bewezen is dus P(nA én nB) = P(nA)·P(nB), dus de complementen van A en B zijn ook onafhankelijk. jr vrijdag 9 mei 2003
jr vrijdag 9 mei 2003
©2001-2024 WisFaq