Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte van een ring met rond profiel

Hallo,

is er een formule die de oppervlakte beschrijft van een ring (3D ruimtelijk lichaam) met een rond profiel?

de gegevens die tot mijn beschikking zijn:

d1 = 276 mm
d2 = 330 mm
d_profiel = 27 mm

alvast bedankt

Harmen

Harmen
Student hbo - donderdag 8 mei 2003

Antwoord

Ik heb even voor je gezocht op het internet met zoektermen "surface formula torus", en jawel!
Het resultaat was mij niet bekend, dus ik citeer (zonder kwaliteitsgarantie) de Israel Science and Technology Homepage:

Opp(ring) = p2(r22-r12)

In jouw geval wordt dit, met r2=330/2=165 en r1=276/2=138 :
Opp(ring) = 8181p2 80743 mm2

jr
donderdag 8 mei 2003

©2001-2025 WisFaq