Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wiskunde en Braille

Hoeveel verschillende woorden kan je maken als je 10 rasters ( 2 bij 3 puntjes) achter elkaar zet??
Kunnen jullie mij daar mee helpen??

Marco
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 8 mei 2003

Antwoord

Puntjes per karakter = 2x3 = 6
mogelijke puntcombinaties per karakter = 26 = 64
mogelijke karaktercombinaties = 6410 = 1152921504606846976

Je zou eventueel kunnen argumenteren dat een karakter zonder puntjes geen karakter is. In dat geval is het aantal mogelijke karaktercombinaties 6310 = 984930291881790849

cl
donderdag 8 mei 2003

©2001-2024 WisFaq