\require{AMSmath} Oppervlakte en omtrek cirkel Hoe bereken ik de oppervlakte en de omtrek van een cirkel? Viola Leerling mbo - maandag 10 juni 2002 Antwoord Voor het bereken van de oppervlakte en omtrek van een cirkel gebruik je de volgende formules:Omtrek=2 rOppervlakte= r2Hierin is r de straal.Omtrek= dOppervlakte=1/4 d2Hierin is d de diameter.VoorbeeldIk heb een cirkel met straal 4. Wat is de omtrek en wat is de oppervlakte?Antwoord:Omtrek=2· ·4=8 25,1Oppervlakte= ·42=16 50,3 WvR maandag 10 juni 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken ik de oppervlakte en de omtrek van een cirkel? Viola Leerling mbo - maandag 10 juni 2002
Viola Leerling mbo - maandag 10 juni 2002
Voor het bereken van de oppervlakte en omtrek van een cirkel gebruik je de volgende formules:Omtrek=2 rOppervlakte= r2Hierin is r de straal.Omtrek= dOppervlakte=1/4 d2Hierin is d de diameter.VoorbeeldIk heb een cirkel met straal 4. Wat is de omtrek en wat is de oppervlakte?Antwoord:Omtrek=2· ·4=8 25,1Oppervlakte= ·42=16 50,3 WvR maandag 10 juni 2002
WvR maandag 10 juni 2002
©2001-2024 WisFaq