Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10681 

Re: Re: Gezamelijke oppervlakte van 2 functies

Kunt u misschien uw antwoord wat duidelijker uitleggen?

Bedankt.

Eelco
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 7 mei 2003

Antwoord

De oppervlakte van tussen de grafiek van (x-2)2 en die van -Öx is

0ò2 [(x-2)2 - (-Öx)] dx
= 0ò2 [(x-2)2 + Öx)] dx
= de integraal die je moest berekenen

Conclusie: de functies (x-2)2 en -Öx bakenen samen met de rechten x=0 en x=2 een gebied af dat als oppervlakte de waarde van de gegeven integraal heeft.

cl
woensdag 7 mei 2003

 Re: Re: Re: Gezamelijke oppervlakte van 2 functies 

©2001-2024 WisFaq