Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een exponent binnen een logaritme

Hoe los ik dit op?
2log5x-2=3
of
2log5x-2=x
Vast eenvoudig, maar het antwoord is mij ontglipt toen ik niet meer verder kwam met de oplossingsregels.

Eduard
Student hbo - woensdag 7 mei 2003

Antwoord

2log5(x-2)=x Û(x-2)·2log5 = x. Die 2log5 bijt nu niet meer (is gewoon een constante). Dus hier staat een lineaire vergelijking ..... haakjes wegwerken,
x-en naar een kant.... je kent dat wel neem ik aan.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 7 mei 2003

©2001-2024 WisFaq